+45 26 84 21 20

At finde en god Coach - (og kærlighed på Tinder)

Photo by Jan Kopriva

At finde en god Coach - (og kærlighed på Tinder)

Citat fra en klient. “Det er ligeså svært at finde en god coach, som det er at finde kærligheden på Tinder”

Lighederne ved Tinder og Coach søgning

Måske er det lige svært at finde en god Coach og kærlighed på Tinder

Det giver god mening eftersom vi ikke på forhånd kender til alle faktorer.

På samme måde som man undersøger og tester en Tinder kontakt, skal man også have mulighed for at undersøge og teste en coach, for at finde frem til om det vil fungere.

Vi giver dig eksempel på ”4 faktorer for et godt match” senere.

Hvad er en Coach?

En coach hjælper dig med at flytte dig fra et sted til et andet i overført betydning. Ved hjælp af den indre kraft du besidder, måske uden af vide det, aktiveres din kreative intelligens i dit ressourcelager, hvilket øger dine kompetencer og motivation for at opnå dit mål.

Coach på engelsk betyder træner og bus. I denne sammenhæng kan du se coachen som et transportmiddel, der hjælper dig på vej.

Du har ansvaret for at holde styr på, hvor du skal stå på og hvor du skal stå af.

Det er naturligvis også en fordel at du nogenlunde ved hvilken retning du vil.

Coaching kan noget helt særligt

Når vi coacher støder vi ind i mellem på flg. kommentar fra klienterne:
“Det har jeg prøvet, det virker ikke for mig”

Vores reaktion på dette er ofte: ”Hvad tror du der skal til for at virker på dig?
Svaret vi ofte får er: ”Det ved jeg ikke” eller ”Det er svært at sige”

I netop disse situationer kan en coach gøre stor nytte for en klient.

Klienten Simon

Lad os komme med et konkret eksempel på en klient vi har haft, som vi kalder Simon.

Simon har været i samme job i mange år og har det egentlig ok (læs: den ene dag tager den anden og han er ikke rigtig til stede). Simons leder vil gerne udvikle Simon for at fastholde ham i jobbet, for Simon er meget dygtig og faktisk den bedste til sit job.

Simon derimod er ikke særlig interesseret i at blive udviklet. Han har ikke tidligere prøvet coaching og har lidt modstand på det, så det går meget trægt i starten.

Men efterhånden som vi får opbygget tillid og Simon bliver bevidst om at der faktisk er masser af udviklingspotentiale, går vi i gang med den egentlige proces. Simon får blod på tanden og tager fat i den ene mulighed efter den anden. Han udvikler sine personlige kompetencer og ændrer også nogle unødige vaner. Det hele ender med at give ham masser af energi.

Modstand på coaching

Nogle mennesker ser det som en svaghed at søge støtte og hjælp gennem coaching.

Ofte er det faktisk netop denne gruppe, som opnår de hurtigste resultater med coaching, når de lige får bearbejdet modstanden, vover pelsen og ser hvad coaching kan gøre for dem.

Placebo bygger på forventning og håb.
I coaching sammenhæng, er sandsynligheden for et godt resultat altså afhængig af dit engagement, dine forventninger og håb for en ønsket tilstand.

Nocebo bygger på frygt og ængstelse.
Her er der stor risiko for et dårligt resultat, hvis klienten ikke har nogle forventninger og håb om en ønsket tilstand – og har modstand på coaching.

Så hvordan du end vender og drejer det, er din indstilling, holdning og energi altså afgørende for udfaldet, når du anvender coaching som et værktøj i din udviklingsproces.

Sådan finder du et godt match

En stor del af de mennesker som er på Tinder leder efter kærligheden, måske leder de efter den eneste ene som kan bidrage med god energi, tillid og tryghed. I søgen efter det perfekte match er der nogle forudsætninger der kendes på forhånd, udseende, højde, køn, vægt interesse mm., men der er også masser af faktorer som skal undersøges.

På samme måde kan vi i søgen efter en coach kan vi hurtigt finde frem til hvilke metoder coachen arbejder med, erfaring, køn, alder og udtalelser fra andre klienter. Men der skal mere information til at tage beslutning om et eventuelt samarbejde.

Eksempel på 4 faktorer til et godt coaching match

Vi har udvalgt 4 faktorer som kan være til stor hjælp i søgen efter en god en coach (måske kan det også bruges i søgen efter den bedste Tinder date).

1. Der skal være en tillidsfuld relation som fremkalder en følelse.
– I coach sammenhæng (forandring, vilje, interesse).
– I dating sammenhæng (glæde, nysgerrighed, spænding)

2. Der skal skabes en følelse af at samarbejdet kontinuerligt kan forbedre resultatet

3. Der skal findes en troværdig metode til hvorfor situationen er som den er og hvordan man sammen kan videreudvikle den

4. Begge parter skal deltage og bidrage aktivt i processen

Prøv Coaching

Ligesom mange andre coaches tilbyder vi også den første samtale uden beregning.

Det giver klienten mulighed for at afprøve metoderne samt vurdere om der er et match og uden pres eller forventninger, tage stilling til om der er grundlag for et videre samarbejde.

Læs mere om coaching til private eller book tid til din prøve coaching nedenfor.

Grundet den nuværende Corona pandemi har vi flyttet vores coaching online, hvilket har vist sig at fungere rigtig godt. Det er effektivt, fleksibelt og tidsbesparende for klienten. Det lader også til at være nemmere for klienten, at flytte grænser når det foregår online.

tilmeld nyhedsbrev

Vi har 35 års erfaring indenfor coaching, lederudvikling og teamudvikling.

Vi leverer resultater der inspirere og motivere ledere og teams til ikke blot at opnå opsatte mål, men også overgå dem. Vi gør dette ved at anvende principperne fra NLP, identificere individuelle behov for udvikling og kombinere dette med virksomhedens behov for vækst.